Het afvalteam van Interrand is elke dag in volle actie om het afval overal weg te nemen. Toch bestaan er geen actiefilms over het afvalteam, wel over andere helden zoals politieagenten en brandweerlieden. Maar misschien is dat ook niet nodig: onze dynamische medewerkers doen namelijk hun job zonder veel ophef maar in fierheid. En net zoals alle vakmensen doen ze hun ‘stunts’ zelf. 

De bekende stuntman Olivier Bisbak schittert op de affiche en in de promospot geregisseerd door Jan Verheyden, ter gelegenheid van de Week van het afvalteam, van 13 t.e.m. 19 november, naast verschillende medewerkers van het afvalteam. 

----------------------------------------------

Moedig jij ons afvalteam mee aan? Je kan actie ondernemen om onze actiehelden in de schijnwerpers te zetten: maak een tekening of download hier de kleurplaat en hang die aan je afvalzak, zwaai eens naar je afvalteam of geef hen een complimentje op de sociale media van Interrand. 

----------------------------------------------

Chauffeur Nick, afvalophalers Torre en Xavier, parkwachter Sven, administratief medewerkster Sonia, mecanicien Peter en zovele andere medewerkers van Interrand zijn dagelijks in de weer voor jouw afval.

Chauffeur Nick, (25) werkt al 6 jaar als lader-chauffeur en voelt zich thuis binnen het afvalteam. Hij vindt het spannend om zo’n grote vrachtwagen door het drukke verkeer van soms dichtbebouwde, drukke straten te loodsen. “Als chauffeur ben je ook verantwoordelijk voor je team achteraan de ophaalwagen. Dat is vaak ook spannend in het verkeer.” Nick ziet zich deze job nog lang doen in een streek waar hij thuis hoort.

Afvalophalers Torre (20) en Xavier (22) zijn twee van onze jonge rekruten. Zij vertegenwoordigen de jonge generatie die startte bij Interrand, Torre en Xavier beiden na een ervaring in het leger.

Torre: “Het werk is intens en vergt veel energie en inzet maar wanneer de ronde klaar is, gaan we naar huis. Het is fijn om in een ploeg te werken en ook de interacties met de inwoners zijn fijn. Een goeie dag of duim ophoog doet altijd plezier.”

Xavier: “Wie werkt bij Interrand is inderdaad elke dag in volle actie. Soms voelen de vele afgelegde kilometers, het zweten bij hitteweer en de doorweekte outfit bij regenweer zwaar aan maar ik zou deze job nu voor niets willen inruilen. Mijn conditie is top!”     

Recyclageparkwachter Sven (32) moet elke dag soms moeilijke oordelen vellen en beseft dat de bezoekers volledig op zijn expertise moeten vertrouwen. “Razendsnel oordelen over de juiste sortering van alle binnengebrachte materialen, de mensen de juiste weg wijzen, soms eens grommelen over slecht gesorteerd afval waardoor ik in de container moet kruipen, dat behoort allemaal tot job.” Sven werkt al 7 jaar voor Interrand en hoopt dit nog lang te kunnen doen.

Sonia behoort tot het administratief team van Interrand. Elke medewerk(st)er heeft naast zijn of haar taken de nog vele dagelijkse contacten met de bewoners uit het werkingsgebied (Hoeilaart, Overijse en Tervuren). Mensen verder helpen en geruststellen met de juiste informatie, de ploegen bellen en terugsturen of bevragen dat doen we hier allen aan de lopende band. “Het is fijn om vele contacten te hebben, met de medewerkers en de bewoners uit de streek, al is het soms wel heel druk en staat de telefoon hier op kantoor zelden stil.”       

Mecanicien Peter (45) werkt al 12 jaar voor Interrand. Hij startte als recyclageparkwachter, daarna werkte hij als lader-chauffeur en nu is hij de mecanicien van dienst. ‘Ik hou ervan om op die grote vrachtwagens te werken. Er is wel altijd iets nieuw. Het is ook een job vol actie want elke dag trek ik wel op naar één van de ophaalwagens. Ik sta ook ter beschikking van de ploegen om afvalteamgenoten op te halen wanneer er iets gebeurt met hen.”.    

----------------------------------------------

De Week van het afvalteam is een initiatief van Interafval, dat is het samenwerkingsverband van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), alle Vlaamse afvalintercommunales en andere lokale besturen die instaan voor lokaal afvalbeleid.

----------------------------------------------