Sinds 1 juli 2020 is het verplicht om asbest te verpakken bij afvoer naar het recyclagepark

Asbesthoudende materialen die aangeleverd worden op het recyclagepark moeten, volgens de strenge gehanteerde veiligheidsnormen, verpakt zijn in doorzichtige plastic zakken of buisfolie.

Asbesthoudende materialen verplicht inpakken vóór de afvoer naar het recyclagepark

Interrand wil het risico voor de inwoners van de gemeente en haar medewerkers op het park tot een minimum herleiden. Daarom moeten de asbesthoudende materialen verplicht aangeleverd worden in de door Interrand aangeboden verpakkingen. De speciaal ontworpen asbestbuisfolie en -zakken zijn vervaardigd uit minstens 0,1 mm dik plastic. Ze worden verkocht aan de ingang van het recyclagepark. Het tarief per lopende meter buisfolie en per zak is 1 euro. 

--

Exclusief voor de Tervurenaars: er dient geen voorafgaande afspraak gemaakt te worden om de verpakkingen aan te kopen. Je kan het gewoon zo gaan kopen. Om naderhand het asbest te komen brengen is het wel nodig om een afspraak te maken. Dit kan je doen via deze link: Interrand recyclagepark registratie (mijnrecyclagepark.be).

--

Hoe aanbieden? 

De aangeboden pakketten moeten vlot hanteerbaar zijn (max. 2 golfplaten per pak) en goed afgesloten zijn met stevige plakband. Leien worden best in de doorzichtige plastic zakken verpakt en goed afgesloten met stevige plakband.

Heb je nog vragen?

Richt je tot de parkwachter die je ter plaatse zeker kan verder helpen of neem contact op met Interrand (hoofdkantoor) op het nummer 02 658 95 41 (tussen 8u en 12u, elke weekdag).