Nieuw vanaf de maand april 2021: rolcontainers voor groente-, fruit-, keuken- en tuinafval in 3 formaten!

Met de nieuwe gft-rolcontainers wil Interrand de inwoners van Hoeilaart, Overijse en Tervuren een alternatief of combineerbare oplossing bieden op de composteerbare gft-zakken. Deze zullen vanaf 1 april net als de gft-zakken wekelijks opgehaald worden. 

Iedereen die wenst, kan vanaf 1 maart een rolcontainer (40L, 140L of 240L --> klik op het volume om de afmetingen te kennen) reserveren via deze link.

Er zullen maximaal 3 containers per adres kunnen aangevraagd worden. Na betaling van het jaarabonnement – forfaitaire vergoeding naargelang de grootte (€57, €127 of €197) en éénmalige leveringskost van €10/container - zal de container aan huis geleverd worden. 

Afhankelijk van de besteldatum van je gft-container zal de kostprijs van het abonnement pro rata berekend worden per begonnen maand. (Bijvoorbeeld bestel je een 140L container voor ophaling vanaf 1 juni, dan betaal je €105,83 voor de periode van juni tem 31 maart 2022)

Het jaarabonnement loopt dus bij onmiddellijke interesse van 1 april 2021 tem 31 maart 2022

Raadpleeg hier wat je zal betalen afhankelijk van de instapdatum. 

Wat is inbegrepen in het jaarabonnement?
De ophaling en het ledigen, de verwerking van je gft, de huur en het onderhoud van de container en eventuele herstellingen te wijten aan normaal gebruik.  

Hoe bepaal je welk formaat container je nodig hebt? 
Met behulp van deze regel kan je bepalen welke bak het meest geschikt is voor jou. (indicatief)

Container           40L container         140L container          240L container
Formaat            
zakken   
            1 x 40L zak            2,5 x 60L-zakken         4 x 60L-zakken

Indien je meer dan 4 x 60L liter zakken gebruikt, kan je bijkomende containers bestellen (max. 3) of aanvullen met de bestaande gft-zakken. 

De rolcontainer(s) wordt ter beschikking gesteld door Interrand. 

Ze zijn adres- en niet persoonsgebonden. Dat wil zeggen dat wanneer iemand verhuist de container in onderling overleg kan doorgegeven worden aan de familie die de woning overneemt. Indien geen interesse dient de aanvrager de container(s) terug te bezorgen. 

Wie interesse heeft in één of meer gft-rolcontainers neemt best even het reglement door. 

Ben je niet helemaal zeker van wat er juist in de gft-container of -zak mag? Via deze link kan je de sorteerboodschap nog eens doornemen.

Meer informatie volgt. Heb je toch nog een dringende vraag? Bel het gratis nummer: 0800/20 255.