Asbesthoudende materialen moeten vanaf 1 juli verplicht verpakt worden in doorzichtige plastic buisfolie of zakken.

Asbeststof is kankerverwekkend. De vezels komen vrij door beschadiging en zijn zo fijn dat ze door de lucht blijven zweven en zich zeer gemakkelijk verspreiden. Daarom hanteren we vanaf 1 juli strenge veiligheidsnormen voor de aanvoer van asbesthoudende materialen naar het recyclagepark.

Asbesthoudende materialen verplicht inpakken bij aanvoer naar het recyclagepark

Zowel bij het transport naar het recyclagepark als bij het plaatsen in de containers kunnen er schadelijke asbestvezels vrijkomen. We willen het risico voor inwoners van de gemeente en de mensen op het park tot een minimum beperken. Daarom is het verplicht om asbesthoudend materiaal veilig te verpakken voor je het naar het recyclagepark brengt. 

Aankoop verpakkingsmateriaal

De speciaal ontworpen asbestbuisfolie (en weldra ook de asbestzakken), van minstens 0,1 mm dikte, worden verkocht aan de ingang van het recyclagepark. Het tarief per lopende meter buisfolie bedraagt 1 euro. Ook de asbestzakken zullen aan 1 euro verkocht worden. 

Exclusief voor de Tervurenaars: er dient geen voorafgaande afspraak gemaakt te worden om de verpakkingen aan te kopen. Om het asbest daarna te brengen dient wel een afspraak gemaakt te worden via: https://interrand.mijnrecyclag...

Hoe aanbieden? 

De aangeboden pakketten moeten vlot hanteerbaar zijn (max. 2 golfplaten per pak) en goed afgesloten zijn met stevige plakband. Leien worden best in de doorzichtige plastic zakken verpakt en goed afgesloten met stevige plakband.

Heb je nog vragen?

Richt je tot de parkwachter die je ter plaatse zeker kan verderhelpen of neem contact op met het hoofdkantoor op het nummer 02 658 95 41 (van 8u t.e.m. 12u op weekdagen).