Herinnering voor vroegere afvalinzameling wegens verwachte hitte! Interrand vraagt inwoners om hun afval zeker vóór 06.00 uur buiten te zetten.

De hitte maakt buitenwerk een pak zwaarder. Daarom besliste Interrand vorig jaar om vanaf 2020 een zomerregeling in te voeren. Inwoners worden vriendelijk verzocht om hun afval al de avond voordien buiten te zetten of zeker vóór 06.00 uur ’s ochtends. Vanaf woensdag 24 juni tot en met vrijdag 26 juni komen de afhalers dus zeker al een uurtje vroeger langs.

Via de ophaalkalender en haar website www.interrand.be bracht Interrand inwoners van de gemeente Hoeilaart, Overijse en Tervuren op de hoogte dat er tijdens de maanden juni, juli en augustus een zomerregeling van kracht was. Bij hoge temperaturen zal afval dus om 06.00 in plaats van het gebruikelijke 07.00 uur opgehaald worden. Het vroegere uur maakt het fysieke werk en de af te leggen afstanden in de koele ochtend dragelijker dan de warme middaguren.

Om de vroege dienstverlening te kunnen garanderen, verzoekt Interrand de inwoners van Hoeilaart, Overijse en Tervuren vriendelijk om het afval goed zichtbaar de avond vóór de ophaling buiten te zetten. Voor Hoeilaart en Overijse is dat vanaf 18.00 uur maar in Tervuren mag afval pas na 20.00 uur buitengezet worden. Restafval mag in een ton geplaatst worden ter bescherming tegen vossen, katten, e.a. maar het deksel mag er niet opstaan. Ook GFT (groente-, fruit- en tuinafval) mag in een ton geplaatst worden maar dan dient er duidelijk in drukletters ‘GFT’ op de ton aangebracht te worden.   

Hou vooral de website van Interrand www.interrand.be goed in de gaten om te weten of deze maatregel verlengd of achteraf hernieuwd zal worden.