Zonder dat we het beseffen, zijn we in Vlaanderen kampioen in het voedsel wegwerpen! Dat blijkt uit cijfers van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM. Jaarlijks vinden we in Vlaanderen meer dan 311.000 ton gft-afval terug tussen het restafval. Brood, groenten en fruit verspillen we het vaakst, elk goed voor meer dan 35.000 ton, ook meer dan 30.000 ton bereide gerechten belandt in de vuilnisbak. Gigantische cijfers waar we iets aan moeten doen!

Interrand gaat samen met de andere Vlaamse afvalintercommunales, OVAM, Vlaco en Foodwin de uitdaging aan om voedselverspilling tegen te gaan en dit samen met jou. Maar ze doen dit niet alleen! Drie topatleten - Hans Van Alphen (vierde plaats tienkamp – Olympische Spelen Londen 2012) Jolien Boumkwo (Belgisch kampioene kogelstoten 2023) en Cedric Sorgeloos (zilver Belgisch kampioenschap speerwerpen 2023) gooien zich in de strijd en geven jou hun tips. 

Lees meer op  www.voedselverlies.be!

Word jij dé kampioen tegen voedselverspilling? Maak er een sport van maken om voortaan geen voedsel meer weg te gooien. Koop bewust en bewaar slim, zo zal je veel minder eten moet weggooien en bespaar je dus geld. Heb je toch overschotjes? Ontdek dan lekkere 'red de restjes'-recepten.