VANAF 1 APRIL verhuizen al je huishoudelijke plastic verpakkingen naar de Nieuwe Blauwe Zak!

Eind maart is de roze zak hoe we hem kenden, met zachte en harde plastics, niet meer dezelfde. Hij mag wel nog steeds opgebruikt worden t.e.m. eind juni als Nieuwe Blauwe Zak. 

Vanaf 1 april wordt de PMD-zak uitgebreid met alle plastic (huishoudelijke) verpakkingen. Hij wordt ook tweewekelijks opgehaald i.p.v. om de drie weken. Ontdek de nieuwe sorteerregels

Wat moet je doen indien je nog plastic items hebt die geen huishoudelijke verpakkingen zijn? 

Breng het naar de container voor plastics in het recyclagepark. Voorbeelden hiervan zijn: plastic speelgoed (zonder elektronica), plastic huisraad (niet de wegwerpversies), emmers (max. 10 liter), stukjes PVC, DVD- en CD-dozen, voorraad- en bewaarpotjes, enz..  Het niet-verpakkingsafval wordt in kleine hoeveelheden GRATIS aanvaard op het recyclagepark. Opgelet: dit is enkel als je te voet of met de wagen komt, niet met aanhangwagen of bestelwagen. 

Wat gebeurt er met de huidige PMD-zakken? 

Deze mag je gewoon verder gebruiken. Ben je nog niet zeker over wat er vanaf 1 april extra in je PMD-zakmag? Klik op de link: www.denieuweblauwezak.be.

Ook op de website www.betersorteren.be kan je vanaf 1 april zoeken welk item wel of niet in de Nieuwe Blauwe Zak mag. 

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Interrand, per e-mail op info@interrand.be of per telefoon op 02 658 95 41.

Samen gaan we voor minder afval en meer recycleren!