Van 23 tem 29 november is het de 'Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter 2020'

Van 23 tot 29 november 2020 roepen we je opnieuw op om respect te tonen voor onze afvalophalers en recyclageparkwachters. In weer en wind, tijdens de lockdown, altijd en overal halen ze ons afval aan huis op of zamelen ze het in op de recyclageparken. Helaas mogen de afvalophalers en recyclageparkwachters dit jaar, omwille van het coronavirus, geen fysieke cadeautjes in ontvangst nemen. En dat is jammer, want ze hebben de tekeningen en knutselwerkjes vorig jaar erg weten appreciëren.

Hoe kan je onze ophalers en parkwachters toch (coronaveilig) in de bloemetjes zetten?

  • Maak een heuse stoepkrijttekening, dicht bij de plaats waar je afval wordt opgehaald.
  • Kleef de meest kleurrijke tekeningen op de afvalzakken die worden opgehaald. Je kan een eigen creatie maken, of de onderstaande tekening inkleuren (rechter muisknop -> afbeelding opslaan als --> locatie kiezen --> afdrukken). 
  • Versier een raam dat uitkijkt op de straatkant met kleurrijke affiches en slingers.
  • Geef een groot applaus of zing een lied aan de ingang van uw recyclagepark.

U kunt ook een foto van uw tekening delen met #HouHetNet.

Waardering zit'm vaak in kleine dingen

Met de vijfde editie van de Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter vragen we dankbaarheid en waardering voor deze onmisbare mannen. Je dankbaarheid uitdrukken, kan je het hele jaar door je afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden:

• Sorteer vooraf het afval als je naar het recyclagepark gaat. Volg ook de richtlijnen voor een vlot en (corona)veilig bezoek, die je kan nalezen op www.interrrand.be. 

• Wacht niet tot net voor sluitingstijd om het recyclagepark te bezoeken. Ga liever wat vroeger zodat je rustig kan uitladen en bij twijfel raad kunt vragen aan de parkwachter.

• Maak je afvalzak niet te zwaar en sluit hem steeds correct. Bied papier en karton aan in een gesloten kartonnen doos of bind het samen met natuurkoord.

• Zet je afval enkel buiten na 18u (Overijse/Hoeilaart ) of na 20u (Tervuren) de dag vóór je ophaling en zeker vóór 7u de dag van je ophaling. Controleer goed wat er die week wordt opgehaald !

Meer tips om je afval correct aan te bieden vind je op www.houhetnet.be of www.interrand.be.

Merci, Vlaanderen!

Maar ook omgekeerd willen Interrand en de afvalmedewerkers u als inwoner bedanken. Een welgemeende bedankt voor al het respect dat u de voorbije jaren toonde. Samen zorgen we ervoor dat afval opnieuw materiaal wordt. 

De Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter is een initiatief van Interafval, VVSG, OVAM, Fost Plus, Interrand en alle andere Vlaamse afvalintercommunales.

Tekening Merci Vlaanderen - Week van de Afvalophaler en recyclagewachter