De afvalintercommunale EcoWerf organiseert i.s.m. Tuinkracht, een onderdeel van het provinciaal project ‘Leve de Tuin’, gratis online sessies die kunnen helpen om minder afval te produceren of om het een nieuwe bestemming te geven in huis en tuin. 

Interrand springt mee op dit initiatief waardoor ook de inwoners van de gemeenten Hoeilaart, Overijse en Tervuren van deze sessies kunnen genieten.  Details: 

Maandag 09/05/2022: Water in de Kringloop

Water in de tuin goed beheersen is belangrijk voor jouw planten, de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. Je leert meer over de functies die water in je tuin kan vervullen, maar ook welke problemen ermee gepaard kunnen gaan en hoe je die kan aanpakken (schaarste, overlast, slechte waterkwaliteit …).

Klik op de Micosoft Teams-link om deel te nemen aan deze infosessie (vanaf 19.45 uur).

Donderdag 12/05/2022: Andere afvalfracties uit de tuin – hergebruik of juist verwijderen

Hoe ga je om met afval in je tuin wanneer je je tuin herinricht, onthardt of bv. een tuinberging sloopt? Je krijgt suggesties over hoe je groot snoeihout, sloophout, steenpuin … kan hergebruiken en opnieuw nuttig kan toepassen in je tuin. En je krijgt info over waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.  

Klik op de Microsoft Teams-link  om deel te nemen aan deze infosessie (vanaf 19.45 uur).

Maandag 16/05/2022: Kleine ontharding (tegeltuin, gevelgroen, groene voegen, grasdallen …)

Je komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen, hoe je tewerk gaat en welke planten je best kiest. Vele kleine ingrepen kunnen immers een groot verschil maken.

 Klik op de link om deel te nemen aan deze infosessie (vanaf 19.45 uur).

Praktisch

Elke online les start om 20.00 uur en duurt maximum 1,5 uur. Om ten volle te kunnen deelnemen aan de sessie, heb je nodig: een laptop met camerafunctie en een stabiele internetverbinding.