Subsidies voor een hakselaar

Waarom kies ik best voor een hakselaar?

Interrand ondersteunt alle inwoners die een handje willen toesteken in de preventie van tuinafval
.

Het betreft subsidies bij de aankoop van fluisterhakselaars. Je hebt in de tuin veel hagen, struiken of bomen. Dan is een hakselaar zeker iets voor jou. Met een hakselaar kan men de takken van het jaarlijkse snoeiwerk zonder moeite verkleinen tot snippers. Deze snippers kan je gebruiken als bodembedekker op tuinpaadjes of in borders. Samen met gazonmaaisel kan je de snippers ook gemakkelijk composteren.

Belangrijk om weten is dat er ruwweg twee types hakselaars bestaan.
* Bij een eerste type wordt het snoeihout versneden door één of meerdere ronddraaiende messen.
* Bij een tweede groep worden de takken versnipperd door een pletwals.

Interrand subsidieert de aankoop van geluidsarme fluisterhakselaars met maar liefst 10 % van het netto aankoopbedrag (zonder BTW) van de hakselaar, met een maximum van 100 euro per subsidiedossier. Voorwaarde is dat de hakselaar niet meer dan 93 dB geluid voortbrengt. Meer inlichtingen? Raadpleeg uw tuinspecialist of bel INTERRAND op 02 658 95 41 of druk het reglement af met de nodige informatie.

Om te kunnen genieten van deze subsidie, stuurt u naar Interrand :
- het ingevulde aanvraagformulier- een kopij van uw factuur
- een kopij van de technische gegevens, de CE-markering en het aantal decibels

Neem zeker ook het subsidiereglement door. Als je dossier volledig is, wordt het subsidiebedrag enkele weken later op je rekening gestort. Voldoet je dossier niet, dan krijg je een bericht met de reden van weigering.Subsidies voor mulchmaaiers

Waarom kies ik best voor een mulch-, combi- of robotmaaier - mulchkit?

Een grasmaaier met mulchingfunctie bespaart je tijd, geld en is gezonder voor je gazon. Een mulchmaaier versnippert het gras heel fijn en laat de versnipperde grasdeeltjes op de bodem vallen, waar ze een nieuwe bron van voedingsstoffen zijn. Je kan er dus geld mee besparen omdat je geen meststoffen voor je gazon nodig hebt noch GFT-zakken om het gras in te stoppen. Mulchmaaien lukt wel minder als het gras erg hoog staat, of bij koud en vochtig weer. Daarom kies je best voor een grasmachine die zowel kan mulchen als gras opvangen. In de vroege lente en herfst vang je dan het gras op, tussenin kan je mulchen. Ook na een vakantieperiode als het gras wat langer staat, kan je beter het gras opnieuw opvangen. Ook met oudere grasmaaiers kan je beginnen mulchen. In de vakhandels worden speciale kits verkocht waarmee je grasmaaier eenvoudigweg aangepast kan worden. Gemakkelijk om in de zomer op je machine te monteren.

Meer info krijg je van plaatselijke handelaars en tuincentra.

Hoe verkrijg ik een subsidie van Interrand?

Interrand subsidieert de aankoop van nieuwe grasmaaiers met mulchingfunctie met 10 % (max € 100,00). Stuur het ingevulde aanvraagformulier op naar Interrand met in bijlage:

  • een kopie van de factuur op naam.
  • een kopie van de handleiding
  • (bewijs van het CE-label, gegarandeerd geluidsvermogen en de mulchfunctie)

Neem zeker ook het subsidiereglement door. Als je dossier volledig is, wordt het subsidiebedrag enkele weken later op je rekening gestort. Voldoet je dossier niet, dan krijg je een bericht met de reden van weigering.

Mijn recyclagepark

  • Hoeilaart   Terug open vanaf woensdag 10.00u
  • Overijse   Terug open vanaf woensdag 10.00u
  • Tervuren   Terug open vanaf woensdag 13.00u

Mijn ophaalkalender